post

VRHUNSKI SOLO KONCERT KLAVIRSKOG VIRTUOZA KOJEG NE SMETE PROPUSTITI!

Ponedeljak 8.maj je dan za vrhunski hedonizam u našoj prestonici – na sceni MTS dvorane svetski poznat pijanista Denis Macujev održaće veliki solistički koncert. Čuveni umetnik predstaviće neobičan program pod nazivom “NA BIS”, koji sadrži remek-dela klasične muzike od Mocarta i Betovena do Čajkovskog i Rahmanjinova. Jedan od najistaknutijih pijanista našeg vremena izvešće najveća muzička dela različitih epoha i još jednom pokazati svoj jedinstveni talenat, jer u izvedbi Macujeva čak i najpopularnija i često izvođena klavirska dela dobijaju svežu energiju, a njihov smisao nove nijanse.

Denis Macujev odlučno se popeo na muzički Olimp pobedom na XI Međunarodnom takmičenju “Čajkovski” u Moskvi 1998. godine. Iste godine muzičar je osvojio Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista u Parizu. Po završetku Moskovskog državnog konzervatorijuma u kategoriji fortepijano, Macujev je odmah stekao svetsku slavu i postao jedan od najtraženijih pijanista svoje generacije. Laureat je Nagrade “Dmitrij Šostakovič”, Državne nagrade Ruske federacije za književnost i umetnost, Ordena počasti i ostalih prestižnih nagrada i zvanja.

 Danas Macujev nastupa u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom sveta.

Denisa Macujeva nazivaju divom klasične muzike, genijem klavira, smelim inovatorom i pažljivim interpretatorom poznatih dela. Rado viđen gost u legendarnim koncertnim dvoranama širom sveta, neizostavni učesnik i organizator velikih muzičkih festivala, stalni član vodećih simfonijskih orkestara Rusije, Evrope, Severne Amerike i Azije, on uvek zna kako da oduševi i zadivi publiku. Svaki njegov koncert pun je izvanrednih improvizacija i virtuoznih iznenađenja.

 Fenomen Denis Macujev ogleda se u njegovoj nepresušnoj energiji i retkom spoju talenta, harizme, raskošnog šarma i nezaustavljive radne discipline. I, što je najvažnije, u njegovoj težnji da donese lepotu i bogatstvo muzike svakom slušaocu.

Autorska prava na fotografije su regulisana – molimo potpišite autora