post

VODEĆI SVETSKI TRIBUTE BEND GRUPE QUEEN NASTUPA NA PALIĆKOM JEZERU 5. SEPTEMBRA S POČETKOM U 21H

VODEĆI SVETSKI TRIBUTE BEND GRUPE QUEEN NASTUPA NA PALIĆKOM JEZERU 5. SEPTEMBRA S POČETKOM U 21H

 

Queen Real Tribute bend doneće najveće hitove grupe Queen 5. septembra na Letnjoj pozornici Palić sa početkom u 21h.

Oni nisu samo sjajni muzičari, oni su veliki obožavatelji Queen-a zbog čega su i sami počeli svirati pesme Queena kako bi zadržali uspomenu na Queen, jedan od najvećih rock bendova svih vremena, i Freddie Mercuryja, jednog najvećih pevača u istoriji. Radi se o bendu koji svojim fantastičnim zvukom i energičnim nastupom istinski podseća na slavni britanski sastav na čelu s legendarnim Freddiejem. Načinom kako Queen Real Tribute pristupa nastupu na pozornici zaradili su status najboljeg Queen tribute benda na svetu. Hitovi kao što su „Show Must Go On“, „Bohemian Rhapsody“ i „We Are the Champions“ u izvedbi Queena ponovno će se svirati u sastavu profesionalnih muzičara koji su nastupali s najvećim i najpoznatijim zvezdama s područja bivše Jugoslavije. Današnji sastav ove grupe čine pevač Ivan Ristanović, Nenad Bojković na gitari, basist Ivan Đerfi i bubnjar Radoš Ćapin.

Od nastanka pa sve do dana današnjeg Queen Real Tribute bend je krenuo nizati uspehe. Tokom 2007. i 2008. godine održali su brojne koncerte širom Evrope i ubrzo postali jedan od najvećih Queen tribute bendova na svetu. 2009. godine dobili su brojne inostrane ponude od promotora širom sveta što im je donelo veliku međunarodnu reputaciju. Od 2010. do 2016. godine bend je odsvirao stotine koncerata širom sveta, u nekim od najvećih dvorana i arena. Primera radi, samo u Brazilu su odsvirali 70 koncerata tokom ukupno 4 turneje, a u leto 2012. godine Queen Real Tribute svira na najvećem srpskom festivalu u Beogradu pred više od 60.000 ljudi.

Nakon svih spomenutih uspeha u desetak godina, bend je odlučio preći s Queen tribute banda na sledeći korak. Zato su 2017. godine sastavili tribute show „Queen Symphony by Real“. Ova postava sastoji se od simfonijskog orkestra koji broji 42 instrumenta i hor od 16 ljudi. Produkcija je postigla velik uspeh i nakon rasprodanih muzičko scenskih spektakla u Beogradu i Zagrebu, nastavili su dalje nastupati pred velikom publikom u Makedoniji, Crnoj Gori, itd. 2018. godine bend je gostovao u Kini, gde su ostavili sjajan utisak te odmah godinu nakon tog koncerta kreću na  kinesku turneju. "Volimo te!" - skandirali su kineski fanovi što jako puno govori o međunarodnoj popularnosti benda i same turneje.

Njihovi dosadašnji uspesi i strast te ljubav s kojima pristupaju muzičkom delu i ostavštini Queena jamče spektakl nabijen emocionalnom energijom i najlepšom vrstom nostalgije.