post

Veliki koncert AIGEL-a u Dorćol Platzu 14. maja.

Honeycomb Live zajedno sa Connected Agency predstavljaju veliki koncert AIGEL-a u Dorćol Platzu 14. maja.

Elektronski duet AIGEL, koji kombinuje atmosfersku elektroniku Ilje Baramije, i svetle tekstove i hipnotički vokal Aigel Gaisine, dugo se povezivao pre svega sa pesmom “Татарин“ (“Tatar”), koja je u 2017 doživela viralni uspeh i odmah dala bendu široku publiku.

Sada je očigledno da je upravo “Пыяла” (“Staklo”), prelepa ritmička pesma sa figurativnim tekstovima, postala glavni hit benda i dovela ih je u najvišu ligu najpopularnijih streaming umetnika, pojaćavajući novi talas interesovanja za njihov rad koji je zahvatio publiku širom Evrope.

Posle dogadjaja 2022 godine i faktičke zabrane turneja u Rusiji, duo se preselio u Evropu, nastavljajući da nastupa u inostranstvu. U 2022 godini bend je već bio u Beogradu, a u leto 2023 postali su jedan od tri umetnika koji su učestvovali na EXIT festivalu, nastupajući na istoj bini sa Wu-Tang Clan-om.

Već u novom statusu, bend će svirati najbolje pesme, a možda i predstaviti dugo očekivani novi materijal. Iako na sceni su samo dva muzičara, kao i u studiju, AIGEL daje prednost mnogim „živim“ bendovima u smislu energije i emotivnosti njihovih nastupa.