post

Red Bull Show Run

Red Bull Show Run se bliži i 17. Septembra ulice Beograda će biti centar spektakla! Najbrži će biti u prilici da već od 19. avgusta dođu do svojih ulaznica na sajtu tickets.rs, dok će svi zainteresovani moći da prate show na beogradskim ulicama.

Posle Dalasa, Tokija, Meksiko Sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i mnogih drugih svetskih lokacija, prvi put od 1939. godine, duh Formule 1 zavladaće našom prestonicom! 

Dok Red Bull Racing Team grabi ka tituli i ubedljivo vodi u konkurenciji konstruktora i vozača, Srbija će biti mesto na kom ćemo simbolično ispratiti Sebastijan Fetel-a u istoriju, nakon što je nedavno ozvaničio kraj karijere. Upravo će njegovim šampionskim bolidom RB7 ulicama Beograda upravljati legendarni britanski vozač Dejvid Kultard, pobednik 13 trka Formule 1, koji se čak 62 puta u karijeri popeo na pobedničko postolje.

Vožnja bolida Formule 1 biće samo jedan deo bogatog programa - nemačka ekipa Red Bull Drift Brothers prirediće drift šou, motociklistička uloga pripada Litvancu Arunasu Gibiježi - specijalisti za "stunt ride", u planu je i muzički program za koji su zaduženi Dejan Petrović Band i Tijana Bogićević.

Ceo spektakl vodiće omiljeni sportski komentator Srđan Erceg.

Bolid kojim je osvojena kontruktorska i vozačka titula F1 u 2011. godini, proći će trasom Studentski trg - Vasina - Trg Republike - Kolarčeva - Terazije i nazad. Uz to, biće obezbeđena pit zona i VIP sedišta za sve koji žele da budu deo istorije, prve vožnje Formule u Srbiji nakon 83 godine!

Događaj je otvoren za javnost, ali za najvernije fanove brze vožnje i škripe guma obezbeđene su tribine jer je ovo događaj koji ćete želeti da pratite izbliza! Centralna event zona biće na Trgu Republike, pit zona blokiraće Makedonsku ulicu, ulaznice će obuhvatiti sedišta postavljena 40 metara duž staze, ali u svakom slučaju - sve četiri lokacije tribina pružiće posebno iskustvo i idealan ugođaj.

Ograničen broj mesta na svakoj od trbina biće u prodaji na tickets.rs.

Gde će biti tribine?

Tribina na Trgu republike se nalazi u samom centru zbivanja Red Bull Show Run-a, direktno prekoputa hotela Centar. Zone 1 i 2 su najbliže mobilnoj pit zoni tima Red Bull Racing, koja je pozicionirana na pešackom prelazu, odnosno samom početku Makedonske ulice.

Publika sa tribine na Trgu republike moći će da vidi ulazak i izlazak bolida formule iz pit zone, kao i najveći broj prolazaka bolida F1 i drugih vozila koja će učestvovati na dešavanju Red Bull Show Run. Centralni muzički program biće organizovan takođe na ovoj lokaciji. Dešavanja na drugim delovima trase publika će moći da prati na LED ekranu koji će biti postavljen pored Red Bull Racing pit zone. Ulaz na tribinu će biti sa platoa Trga republike.

Tribina u Kolarčevoj se nalazi na krivini, odnosno na raskrsnici Kolarčeve i Kneza Mihaila, postavljena paralelno sa ulicom na način da obezbeđuje najbolji mogući pogled na dešavanja na trasi. Posetioci će imati direktan pogled na deo Kolarčeve ulice u pravcu Trga republike, kao i na deo Terazija, u pravcu ka Terazijskoj česmi. Ulaz na tribinu će biti sa trotoara iza same tribine.

Treća tribina biće kod Terazijske česme, sa pogledom na Terazije, postavljena paralelno sa ulicom na način da obezbeđuje najbolju vizuru terazijskog dela trase.

Posetioci će moći da vide bolid Red Bull Racinga i druga vozila koja učestvuju na dešavanju Red Bull Show Run u delu trase u kom razvijaju najveću brzinu, kao i u krivini koja ih vodi nazad u suprotnom smeru. Ulaz je stepenicama, sa zadnje strane tribine.

Tribina Studentski trg se nalazi na trotoaru ispred Kapetan Mišinog zdanja, na Studentskom trgu..

Posetioci će moći da vide bolid Red Bull Racinga i druga vozila koja učestvuju na dešavanju Red Bull Show Run pri dolasku iz Vasine ulice, tokom okretanja na ovoj krajnjoj tački trase i u odlasku nazad ka Trgu republike, gde će se odvijati čitav muzički program.

Do svakog od tri ulaza na tribinu posetioci će moći da pristupe sa trotoara iza nje.

PRAVILA RED BULL SHOW RUN BEOGRAD

Polygonia
28.mart 2024. 11:12
Ivan Nikolić feat. Novi komičari
28.mart 2024. 11:11
SEINE (HR)
28.mart 2024. 10:17
Musicology Sessions - Selah Sue + Kovacs
27.mart 2024. 15:22
Žensko stand up veče
27.mart 2024. 11:14