post

Meta World Festival - MUSIC FOR 1 & AUTORSKI KONCERT SVETLANE SAVIĆ

MUSIC FOR 1

Muzika za jedno, jednu ili jednog predstavlja dela nastala za jedan solo instrument ili instrument uz korišćenje elektronike. U osnovi obrađuje  društveno socijalne teme, sistem realnosti, proces  kroz koji  umetnik prolazi, ali i ekološke teme i značaj očuvanja i osluškivanje prirode.

Na programu su dela kompozitora iz Švajcarske, Hrvatske, Rumunije, BIH, Srbije.

AUTORSKI KONCERT SVETLANE SAVIĆ

Svetlana Savić, redovni je profesor kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti. Od 2011. godine predaje i na Interdisciplinar­nim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Dobitnica je Nagrade Stevan Mokranjac za 2014. godinu, za kompoziciju Zarobljena za ženski hor i elektroniku. U izboru časopisa Muzika Klasika nagrađena je kao kompozitor godine 2016. za kompoziciju O vukovima i vozovima. Tokom studija osvojila je dve nagrade na Međunarodnoj tribini kompozitora i nagradu iz fonda Vasilije Mokranjac 2001. godine.

Njene kompozicije su izvođene na festivalima i koncertima u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Litvaniji, Danskoj, Rusiji, Izraelu, SAD, Japanu, Južnoj Africi. Sarađivala je sa renomiranim izvođačima, ansamblima i orkestrima kao što su Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS, Akademski hor Collegium musicum, BGO Dušan Skovran, Gudači Svetog Đorđa, Ansambl za novu muziku, Ansambl Gradilište, Ansambl Metamorphosis, BKO Ljubica Marić, trio Pokret, Fudžita trio i drugi.

Njene značajnije kompozicije su Sirota tužna Don Huanova kći za soliste, ženski hor i elektroniku, Quincunx za gudački orkestar, Sustineo za simfonijski orkestar, Pesme o zvezdama za ženski hor i kamerni orkestar, Soneti, za ženski glas, violončelo, klavir i elektroniku i kantata Bića bez lica za soliste, mešoviti hor i orkestar.

Svetlana Savić će se publici predstaviti autorskim koncertom 12. decembra u 21h.

Magična družina - Hokus pokus
28.februar 2024. 15:05
GORAN VINČIĆ
28.februar 2024. 12:44
YU GRUPA
27.februar 2024. 14:03
Neša Bridžis "Šifra F40.01"
27.februar 2024. 12:52
Muzičko veče "Elegantno opušteno" - PREMIJERA
27.februar 2024. 12:51