post

Ludovico Einaudi - Simple Music Ensemble World

Ludovico Einaudi je jedan od najpoznatijih kompozitora našeg vremena. Njegova dela se slušaju u najboljim salama širom sveta. Kreativnost italijanskog muzičara harmonično kombinuje neuništive tradicije klasike, modernog akustičnog zvuka, etno motiva, dinamike moderne muzike i meditativnosti. Einaudi sebe vidi kao vodiča u svet klasične muzike za široku publiku. Ludovikova muzika za filmove donela mu je više priznanja. U velikoj meri zahvaljujući njegovim melodijama koje potvrđuju život, francuska komedija „Nedodirljivi“ dotakla je srca miliona ljudi širom sveta. Einaudi svoje koncerte naziva „kolektivnom meditacijom“.

Kompozitor je dobio nekoliko nagrada, uključujući nagradu za "Najbolju originalnu muziku" za kompoziciju "Sotto Falso Nome" na Filmskom festivalu u Avinjonu 2004. i nagradu za "Najbolju muziku" na Italijanskim muzičkim nagradama za "Luce". Die Miei Occhi" kompozicija. Njegov album "Le Onde", napisan za klavir i izvođen solo, postao je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji i Italiji.

Ludovico Einaudi je program koji su muzičari SME pripremili posebno za ovu turneju. Na sceni će biti izvedene najpoznatije autorske kompozicije kao što su Ekperience, Una Mattina, Fli, Primavera i ređe. Među njima: Elements, Divenire, Petricor, Andare, Elegi for the Arctic i drugi. Sve aranžmane su napisali SME i primer su interpretacije i čitanja Einaudijeve originalne muzike, ko-kreacije sa njom.

Simple Music Ensemble World je kamerni studio koji podiže koncerte na najboljim svetskim scenama i ujedinjuje profesionalne muzičare iz različitih zemalja koji iskreno vole svoj rad. Tim je višestruki i kontinuirano se razvija, uvodeći nove ideje, proširujući granice svoje kreativne aktivnosti.

FRAIL BODY
19.jun 2024. 13:09
Endless Boogie
17.jun 2024. 12:25
EDITORS
17.jun 2024. 12:11
Saša Maić
17.jun 2024. 12:00
ENNIO MORRICONE & NINO ROTA
14.jun 2024. 11:08