post

Lepa Brena Project

Lepa Brena Project Niš 14.maj Dom Vojske

– Od ljubavi do tragedije, simbol Jugoslavije u srcima publike –

U utorak , 14. , muzičko-plesno-dramski spektakl Lepa Brena Project, koji je pokorio regiju,  stiže u Niš , u Dom Vojske .  Predstava počinje u 20 sati, a karte su dostupne na svim prodajnim mesti Ticket visiona-a kao I na sajtu www.tickets.rs

Kroz spoj glume, pevanja i plesa, Pozorišna predstava  Bitef teatra “Lepa Brena Project” postala je pravi fenomen, donoseći duboke poruke o popularnosti, tragičnom raspadu bivše zemlje i nesretnim sudbinama njenih građana. Ova izvanredna izvedba, koja se bavi životom jedne od najvećih zvezda showbusinessa Jugoslavije, Lepe Brene, sjedinjuje čak pet različitih likova te kroz njih prikazuje složenost i kontradikcije posljednjih četrdeset godina na ovim prostorima.

Pozorišna predstava “Lepa Brena Project” nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske spisateljice Vedrane Klepice. Pet lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri talentovane   glumice, Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Tijana Markovića  i Jovana Gavrilović, te jedan izvanredan glumac, Vlada Aleksić. Glavni likovi predstave – Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti – kroz monologe vode publiku u vrstu međusobnog razgovora, istovremeno se povezujući s njom.

Autori naglašavaju da “Lepa Brena Project” nije samo biografska predstava, već dublja refleksija o kompleksnosti i kontradikcijama poslednjih deset godina ovih prostora. Kroz simbol Lepe Brene, estradne zvezde koja je nekad osvajala srca cele Jugoslavije, prikazuju se i društveno-političke transformacije, ponos i bol, razočaranja i nade, te kako se i sama Brenina zvezda suočila s pritiscima životnih tragedija.

Svaki od pet Breninih likova donosi vlastitu priču. Brena Graditeljstva progovara o današnjem društvu iz perspektive tranzicije, u kojem građani osjećaju svoju nezaštićenost. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brena u Beču i koji se suočava s vlastitom hrabrošću prihvatanja vlastite sudbine. Brena Biznismenka pokazuje naličje dive i otkriva ljudsku slabost koja može pratiti zvezde. Brena Jugoslavenka donosi bestidnu sliku rata i njegovih užasa, dok Brena Pesme pruža mogućnost za promjenu i život dostojan življenja.

Nakon beogradske premijere, pozorišna hit predstava “Lepa Brena Project” obara sve rekorde posećenosti i osvaja srca publike regiona. Ova predstava privlači publiku svih uzrasta , uključujući i one koji do tada nisu imali priliku uživati u pozorištu.

Vlado Georgiev
19.april 2024. 15:49
ZVEZDE MEĐU ZVEZDAMA
19.april 2024. 15:26
Stefan Milenković & Muzikon
19.april 2024. 13:08
Zvonko Bogdan
19.april 2024. 13:07
DVADESET GODINA LP DUA
19.april 2024. 12:00