post

Kultni hard rok bend Osvajači 19.oktobra pred beogradskom publikom u mts dvorani

KULTNI HARD ROK BEND OSVAJAČI 19.OKTOBRA PRED BEOGRADSKOM PUBLIKOM U MTS DVORANI

Koncertom će obeležiti 30 godina postojanja

U okviru jesenje sezone u mts Dvorani, beogradsku publiku će se posle dužeg vremena solom nastupom obradovati i kragujevački hard rok sastav Osvajači, poznat po čuvenim hitovima S kim čekaš dan, Maska, Pronađi me, Možda nebo zna, Nikad više s tobom, Krv i led...Članovi benda koji je nastao pre tačno tri decenije ( 1990) ujedno će nastupom u kultnoj dvorani obeležiti i 30 godina postojanja.

Uoči jubileja poručuju da su se uželeli solo svirki, te da ih raduje susret sa beogradskom publikom.


Bend su 90-ih osnovali prepoznatljivi vokal Zvonko Pantović Čipi, gitarista Dragan Urošević, klavijaturista Nebojša Jakovljević, bas gitara Saša Popović i bubnjar Miša Raca.


U rad benda bio je uključen i basista Dejan Dačović, kao i klavijaturista Laza Ristovski koji je bio zadužen za produkciju, ali je povremeno i nastupao sa Osvajačima. Na svoja prva dva albuma, Krv i led (objavljenom 1990. godine) i Sam (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade Možda nebo zna i S kim čekaš dan.

Kako najavljuju, sa Beograđanima će se 19. oktobra podsetiti kako ovih čuvenih balada, tako i drugih dinamičnih hitova, koje sve generacije i dan danas pevaju.


Danas bend svira u sastavu: Zvonko Pantović Čipi — vokal; Emir Hot— gitara; Nebojša Jakovljević — klavijature; Nenad Branković — bubnjevi; Dejan Ilić — bas-gitara; Dušan Simović — gitara.
 

Bend je svojevremeno nastupao i na brojnim domaćim festivalima.