post

KNOWER se vraća u srpsku predstonicu 20. oktobra

Jedan od najatraktivnijih bendova današnjice, KNOWER, vraća se u srpsku predstonicu 20. oktobra, kao deo Musicology Sessions koncertnog serijala. Bend je svoju premijeru u Beogradu imao 2018. godine kada je rasprodao koncert u BitefArtCafe klubu, za koji se tražila karta više.

KNOWER je vreli muzički duo iz Los Anđelesa koji predvodi novi muzički pokret, a po rečima LA Weekly: “Sastav rasteže granice između džeza, fanka i zdravog razuma.”

LA duo predstavlja najbolje od Grammy nominovanog bubnjara i producenta Louis Cole-a i pevačice Genevieve Artadi. Njihov najnoviji album KNOWER FOREVER iz 2023. godine bio je najprodavanija ploča na Bandcamp-u i slavljen je kao jedan od najprogresivnijih filmskih “future jazz” albuma. Poznati su i po svom četvrtom albumu 'Life' iz 2016. godine, a nastupali su i kao predgrupa na turneji sa The Red Hot Chili Peppers i Thundercatom.

Nastupali na vodećim elektronskim i džez festivalima širom sveta, a ove godine KNOWER je na turneji predstavljajući svoj novi album uz punu postavu benda sa jakim instrumentalistima iz njihove LA muzičke porodice. “Očekujte vreli funk, kul akorde, duboke melodije i vokale koji će publiku odvesti na nezaboravno koncertno iskustvo puno autentičnih momenata.” – izjavili su članovi benda.

Potpuni “uradi sam” sastav, svojim viralnim video snimcima, diskografijom i vizuelnim iskustvom, postali su internacionalni fenomen od osnivanja 2010. godine. Njihov "kućni sešn uživo" je ostvario preko 3,5 miliona pregleda u prvoj nedelji. Poznat po svojim nastupima uživo, ovaj bend svoju zaraznu energiju podiže na novi nivo.