post

Jazz in the Garden 2023! Beograd je svet!

Jazz in the Garden 2023

Beograd je svet

Prvi vikend jula u bajkovitom ambijentu Botaničke bašte „Jevremovac“ biće ispunjen muzikom vrhunskih džez muzičara.

Najambicioznije izdanje Jazz in the Garden do sada će u sklopu 14 koncerata i na više scena okupiti stotinak muzičara iz Srbije i sveta. Jedna od atrakcija svakako je dobitnik BBC priznanja za najboljeg mladog džez muzičara Velike Britanije 2018. godine, saksofonista Xhosa Cole, koji dolazi prvi put u Beograd gde će sa svojim kvartetom predstaviti muziku koja ga je vinula u vrh savremene britanske džez scene.

Svetski poznato ime Claudio Infante, virtuozni bubnjar i perkusionista iz Brazila, biće deo bossa nova koncerta pevačice Amalie Baraone koja će predstaviti svoj četvrti studijski album „Everyday A Little Love“ u društvu još četvorice vanserijskih muzičara iz regiona: Vasil Hadžimanov, Petar Čulibrk, Kiril Kuzmanov i Milan Pavković.

Poseban kuriozitet predstavlja program spremljen samo za ovogodišnje izdanje Jazz in the Garden, na način kako to rade veliki džez festivali u svetu, gde će se okupiti neki od najistaknutijih srpskih džez muzičara mlađe i srednje generacije koji snimaju za italijansku diskografsku kuću A.Ma Records – Sanja Marković, Maks Kočetov, Ivan Radivojević, Milena Jančurić i Uglejša Novaković, a kojima će se pridružiti i virtuozni italijanski gitarista Alberto Parmigani.

Iz Francuske dolazi Blazin’ Quartet, dobitnici više uglednih internacionalnih nagrada koji već 15 godina na koncertima u Evropi, SAD i Aziji nude publici virtuozni spoj orijentalne muzike i džeza.

Veliko finale donosi i pravi spektakl, koncert slovenačkog pijaniste i pevača Uroša Perića koji će u pratnji Big Band RTS izvesti velike hitove Reja Čarlsa.

Naravno, okosnicu programa kao i ranijih godina čine odabrani predstavnici aktuelne srpske džez scene. Ove godine su to Vasil Hadžimanov BandDrumbootyFish in OilBojan Cvetković QuratetDušan Petrović BandFunkstatic Coalition i Ming, svi sa novim diskografskim izdanjima iza sebe i prilikom da svoju muziku predstave velikom broju slušalaca. A upravo to je i najveća snaga Jazz in the Garden, festivala koji je od prvog izdanja postao istinska platforma za promociju domaćeg džeza.

Kao svojevrsni bonus, tu je i sastav No Room for Squares trubača Ivana Radivojevića koji će na posebnoj bini biti domaćin jam session koncerata najtalentovanijih učenika džez odseka na MŠ Stanković.

 

Sve u svemu, istinski muzički praznik u najlepšoj zelenoj oazi u centru Beograda!

 

Više detalja na www.jazzinthegarden.rs

 SUBOTA 1. JULI

Vreme

Izvođač

Stage

16:00 - 19:30

No Room For Squares

Startup Stage

16:30

Funkstatic Coalition

Garden Stage

17:30

Drumbooty

Main Stage

18:00

Dušan Petrović Band

Garden Stage

19:00

Xhosa Cole Quartet

Main Stage

19:30

Blazin’ Quartet

Garden Stage

20:30

Vasil Hadžimanov Band f. Dean Bowman

Main Stage

 NEDELJA 2. JULI

Vreme

Izvođač

Stage

16:00 - 19:30

No Room For Squares

Startup Stage

16:30

Ming

Garden Stage

17:30

Amália Baraona

Main Stage

18:00

Bojan Cvetković Quartet

Garden Stage

19:00

A.MA Records Serbian Wave f. Alberto Parmegiani

Main Stage

19:30

Fish in Oil

Garden Stage

20:30

Uroš Perić & Big Band RTS

Main Stage

FRAIL BODY
19.jun 2024. 13:09
Endless Boogie
17.jun 2024. 12:25
EDITORS
17.jun 2024. 12:11
Saša Maić
17.jun 2024. 12:00
ENNIO MORRICONE & NINO ROTA
14.jun 2024. 11:08