post

HUMANITARNI FESTIVAL MIRIS BOJA – MALO, ALI VAŽNO SVETLO U MRAKU

HUMANITARNI FESTIVAL MIRIS BOJA – MALO, ALI VAŽNO SVETLO U MRAKU

U Beogradu, 4.juna od 12 do 18 časova, na terenima KK Partizan na Kalemegdanu,  održaće se Humanitarni festival MIRIS BOJA, na kome će učestvovati muzičari, slikari, pisci, glumci i druge poznate ličnosti, zajedno sa slepom i slabovidom decom.

Program Festivala usmeren je na porodice i osmišljen kao dan za druženje, zabavu i kreativnost, a sredstva prikupljena organizacijom ovog događaja biće usmerena na pomoć slepoj i slabovidoj deci

Osnovni program Humanitarnog festivala MIRIS BOJA odvijaće se na pozornici na kojoj će nastupiti bend Škole za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” iz Zemuna uz pratnju muzičara Dejana Cukića.

Na glavnoj bini, posetioci će imati priliku da odgledaju i nagrađivanu, nadasve kreativnu i zabavnu, inkluzivnu predstavu "Kapetan Džon Piplfoks" po tekstu Dušana Radovića, u izvođenju pozorišta iz Trstenika.

U Vulkančić Čitalačkom klubu Ivan Tokin, Nikola Kojo, Ranko Trifković i drugi čitaće deci odlomke iz knjiga i enciklopedija i razgovarati sa njima o temama inspirisanim ovim knjigama.

U Eurolab kutku Šta sve mogu kada porastem deci će se predstaviti Mima Karadžić, Voja Nedeljković, Rada Đurić, Dr Slađana Gluhovac i tako pokazati da kada je želja jaka, sve je ostvarivo.

Slikarska radionica Miris Boja koncipirana je tako da mladi slikari, koji nikada nisu videli svoje radove, mirisnim bojama slikaju sa svom decom koja žele da učestvuju u slikarskoj radionici, po metodi gospodina Suheila, zasnovanoj na dodavanju mirisa u slikarske boje, kako bi slepa I slabovida deca razlikovala boje.

Naša književnica Vesna Dedić će potpisivati svoje knjige, a deo sredstava od prodaje knjiga, Vesna će donirati slepoj i slabovidoj deci iz socijalno ugroženih porodica.

Festivalsku atmosferu upotpuniće ponuda raznih poslastica i osvežavajućih pića, od čije prodaje će deo sredstva, kao i od kupovine slika i karata, biti usmeren u humanitarnu svrhu Festivala.

Humanitarni festival MIRIS BOJA nastavak je istoimene kampanje tokom koje je, na prvom donatorskom događaju 2022.godine, prikupljeno oko milion dinara za slepu i slabovidu decu iz socijalno ugroženih porodica Škole za decu oštećenog vida “Veljko Ramadanović”.

Kao i na prethodnom događaju, na Humanitarnom festivalu MIRIS BOJA biće organizovana slikarska radionica koju će voditi slikar iz Jordana, Suhain Bakain. Bakain je u poslednjih nekoliko godina realizovao niz slikarskih radionica za slepu i slabovidu decu širom sveta i u Srbiji, zasnovanih na inovativnoj i humanoj metodi dodavanja mirisa u slikarske boje. Bakainovi i radovi dece učesnika slikarske radionice moći će da se kupe tokom Festivala.

Nosilac Humanitarnog festivala MIRIS BOJA je Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije Mali Div, a Festival su podržali mnogobrojni pokrovitelji, prijatelji i partneri.

Humantirana kampanja MIRIS BOJA, inspirisana je idejom Miroslava Radakovića autora zbirke priča Miris Boja koja je dobila naslov po priči inspirisanoj slikarskim radionicama Suhela Bakaina za slepu i slabovidu decu.

 
13. Ethno Fusion Fest
02.June 2023. 15:22
Neša Bridžis "The Best of"
02.June 2023. 12:39
IL DIVO
01.June 2023. 12:02
The Murder Capital
30.May 2023. 13:03
Goblini ponovo „osvajaju“ nove prostore!
30.May 2023. 12:00