post

Groza

Po prvi put u Srbiju stižu nemački blek metalci Groza! Mesto svečanog okupljanja je beogradski Atom, a datum za označiti u kalendaru je 4. decembra (nedelja).

Groza je nastala 2016. u Bavarskom gradiću Mühldorf am Innu kao solo projekat. Bolji poznavaoci blek metal prilika i sveta odmah će povezati ovo ime s Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008., a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj ovih Poljaka na njegov muzički izričaj. Nakon dve godine P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga je svetlo dana ugledao njihov album prvenac “Unified in Void”  kojeg je izdao AOP Records. Tri godine nakon toga za istu izdavačku kuću izdaju album “The Redemptive End” koji će i da promovišu ovom prilikom u Atomu. Ljubitelji bendova kao što su već pomenuta Mgla, Uada ili Gearea, sigurno će simpatizovati ove Nemce koji polako, ali sigurno grade svoje ime u svetu blek metala.

Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A.,  M.S. je na basu, dok za bubnjevima udara T.H.Z.

Vidimo se 4.12.u Atomu!

https://www.facebook.com/grozaband

https://www.instagram.com/groza_blackmetal/?hl=en

https://www.youtube.com/watch?v=ibjM5RTF9d0

 

Kolac je beogradski black metal bend kojeg su 2006. osnovali pevač Zlorog i basista Grob. “Kolac je pokrenut sa jednostavnom željom da se svira black metal onako kako smo mi voleli da ga slušamo, bez izmišljanja i kvazi-eksperimentisanja.” Dosad su izdali nekoliko demoa, splitova i lajvova, a svakako vredi istaknuti i dva ful albuma: Bastard Son is Dead iz 2011. i Zauvek crni iz 2014. Uz spomenute Zloroga i Groba, bend čine gitarista Omadan IX i bubnjar Sirius.

https://www.facebook.com/kolachorde/

https://www.youtube.com/watch?v=NdqdYl81h88