post

GARDEN SESSIONS

Nova sezona GARDEN SESSIONS koncerata u Beogradu

Atraktivni koncerti u julu u Botaničkoj bašti
Marčelo; Bajaga i Instruktori; Kanda, Kodža i Nebojša; Tijana Bogićević

Nova sezona omiljenih beogradskih koncerata „Garden Sessions” održaće se u Botaničkoj bašti “Jevremovac” od 20. do 23. jula 2023. godine u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF). U četvrtak, 20. jula, sezonu otvara Marčelo i bend;  petak 21. jul rezervisan je za koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša; u subotu 22. jula koncert će održati Tijana Bogićević;  a u nedelju 23. jula publiku očekuju legendarni Bajaga i Instruktori. Svi koncerti počinju u 20.30 časova. Ulaznice se mogu nabaviti na sajtu tickets.rs kao i na Ticket Vision prodajnim mestima.

Ove godine, muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo obeležava 20. godišnjicu od objavljivanja svog prvog studijskog albuma. Slavljeničke aktivnosti počinju ovog leta, koncertom u beogradskoj botaničkoj bašti „Jevremovac“ 20. jula, u okviru manifestacije „Garden Sessions“. „Bend u punom sastavu odsviraće jedinstven koncert u omaž danu kada smo se u ovom sastavu prvi put okupili: bio je to Svetski dan džeza 2015. godine. Jednokratno udruživanje snaga sa željom da se postojeće pesme susretnu s džezom pretvorilo se u drugarstvo i trajni kolektiv, koji će potom iznedriti konceptualni album “Nojeva varka” i stalnu koncertnu postavku“, kaže Marčelo. „Prijatelji su ljudi koji, između ostalog, promišljaju život zajedno. Za nas, bina i studio samo su mesta gde se konkretizuje ono što inače mislimo i osećamo – što bez prijateljstva ne bi imalo tu snagu. Sesija u bašti ide, zato, u čast drugarstvu i onome što nas je okupilo: sat i po svirke u džez aranžmanima, još eskperimentalnije i muzikalnije no inače.“  Ovu sinergiju talenata čine Aleksandar Jovanović Šljuka (vokal, klavijature), Filip Krumes (violina), Max Kochetov (saksofon), Marko Fabry (bas), Aleksandar Cvetković Drama (bubanj), uz Nevenu Glibetić Nensi (vokal) i Radeta Sklopića Raida (DJ i dodatne klavijature), najbliže saradnike s kojima Marčelo stvara praktično od samog početka karijere.  Koncert će početi u 20.30h, a sadržaće i „poetska intermeca“: „Ima stihova koji nisu pisani za muzičke numere, možda se jednoga dana nađu okupljeni pod istim koricama; naša publika sada će prvi put moći da čuje i ponešto od tog materijala – to će se kazivanje stihova prošunjati kroz muzičke improvizacije mojih saboraca iz benda“, pojašnjava Marko, i dodaje: „Radujemo se ovom druženju i pozivamo vas da njime zajedno započnemo proslavu koja će se, kroz druge aktivnosti, nastaviti sve do kraja godine.“

Grupa Kanda, Kodža i Nebojša, čuveni KKN, nastupiće 21. jula u 20.30 časova u  Botaničkoj bašti.  Ponikao iz srpske “generacije X”, ovo je beogradski  bend poznat po odličnim koncertima uživo  sa specifičnim primesama  roka, fanka, regea, džeza i specifičnim vokalom Olivera Nektarijevića.  Album sa novim pesmama, pod nazivom “Beton”, objavili su u oktobru 2022. Devet novih pesama nose poruke unutrašnjih svetova članova sastava, njihov dosledni stav, kroz žestoki gitarski zvuk, i neobuzdani, zarazni ritam. Na albumu su se odmah izdvojili singlovi “Beton” i “Tamo gde je sunčano”. Sadašnji sastav benda čine: Oliver Nektarijević  - vokal, Janko Mostarlić - gitara, Nenad Pejović - gitara, Boško Stanojević - bas-gitara i Vladan Rajović - bubanj.

Pobednica najnovijeg “Beogradskog proleća”, pevačica Tijana Bogićević, održaće koncert u Botaničkoj bašti “Jevremovac” 22. jula sa početom u 20.30 časova.Tijana Bogićević je srpska pop pevačica rođena u Novom Sadu. Godine 2010. snima pesmu "Tražim" koja postaje veliki hit i gotovo neizostavna numera u svim šou programima.  Bila je predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije 2017. sa pesmom „In Too Deep”. Svoj debi album objavila je 2018. godine, sa kog su se izdvojili hitovi "Hajde onda ništa", "U redu" i "Bezuslovno". Drugi studijski album, “Blizu”, Tijana je objavila u junu 2022. godine, na kome se nalaze pesme: “Blizu”, “Umem”, “Ponovo ljubav”.

Jedna od najpoznatijih srpskih i regionalnih grupa, Bajaga i instruktori, nastupiće u Botaničkoj bašti 23. jula od 20.30 časova.  Grupu je osnovao Momčilo Bajagić Bajaga - pevač, kompozitor, tekstopisac i gitarista. Ovaj bend ima bogatu diskografiju i veliki broj hitova koje slušaju i vole mnoge generacije.  Knjiga „YU 100: najbolji albumi jugoslovenske pop i rok muzike“ uključila je čak 4 albuma Bajage i Instruktora u svoj izbor: „Sa druge strane jastuka“ (1985), „Pozitivna geografija“ (1984),“ Jahači magle“ (1986) i „Prodavnica tajni“ (1988). Sadašnji sastav benda čine: Momčilo Bajagić Bajaga - gitara, vokal; Živorad Žika Milenković - gitara, vokal, perkusije; Aleksandar Saša Lokner - klavijature, vokal;  Marko Nježić - gitara; Vladimir Vlada Čukič - bas i Marko Kuzmanovič - bubnjevi.

 

 

Vlado Georgiev
19.april 2024. 15:49
ZVEZDE MEĐU ZVEZDAMA
19.april 2024. 15:26
Stefan Milenković & Muzikon
19.april 2024. 13:08
Zvonko Bogdan
19.april 2024. 13:07
DVADESET GODINA LP DUA
19.april 2024. 12:00