post

Garden of Lights - Alisa u Zemlji čuda

Prva svetlosna izložba u Beogradu

 

"Alice u Zemlji čuda" je prva multimedijalna izložba bazirana na svetlosnim tehnologijama u Beogradu. Svetlosna izložba, koja traje 4 meseca, pojaviće se u posebno uređenom prostoru Parka Makiš.

Organizator događaja je kompanija Garden of Lights, koja već nekoliko godina uspešno posluje na poljskom tržištu. Ove godine, Garden of Lights će se pojaviti u 6 poljskih gradova, kao i u Rigi, Budimpešti, Bukureštu i Beogradu. Tokom izložbe, svi posetioci će imati jedinstvenu priliku da krenu na putovanje kroz metaforični, multimedijalni svet Alise, pratiti svetlosne staze i upoznati lude, gotovo nerealne stanovnike Zemlje čuda. Zahvaljujući spektakularnim svetlosnim instalacijama, gledaoci će zaviriti u Rupu zeca, sresti osmehujućeg Češira mačka, gospodina Gusenicu koji puši lulu, prisustvovati Ludoj čajanki i posetiti Kraljicu srca u njenom dvorcu. Sve dizajnirane svetlosne figure biće okružene multimedijalnim osvetljenjem koje se harmonizuje sa zvukom, slikom i muzikom, što garantuje mnogo divnih emocija i nezaboravnih utisaka.

Izložbeni prostor će takođe sadržati jedinstvenu 8-metarsku multimedijalnu jelku, tri multimedijalna svetlosna tunela (dužine 12, 60 i 100 metara), polje svetla od 250 m2, interaktivno svetlosno igralište i mnoge druge atrakcije. Izložba je odličan način da se provede vreme napolju tokom zime, da se odmaknete od svakodnevnih rutina i doživite čarobne trenutke zajedno sa prijateljima i porodicom.

 

O svetlosnom čudu (Wonderful Lighting)  - brend Garden of Lights

Kompanija posluje od 2020. godine. Naša prva izložba osvetlila je Vrt Doživljaja u Krakovu 2020. godine. Izložba je privukla rekordan broj posetilaca. Tokom pet meseci izložbe, pogledalo ju je gotovo 300.000 ljudi. Do sada su naše izložbe u Krakovu posetile preko pola miliona gostiju. Takođe smo stekli još dve lokacije u Varšavi i Chorzówu. Legendia Śląskie Wesołe Miasteczko se pridružila našim partnerima 2021. godine.

Prošle godine, grad Gdynia, iz kojeg smo iznajmili prostor u Parku Kolibki. Tokom tri sezone, sve naše izložbe posetilo je 1,2 miliona gostiju.

U 2023. godini stekli smo još dve lokacije: Wrocław (najstariji i najposećeniji zoološki vrt u Poljskoj) i Szczecin - naša izložba će se održati na Arkonka rekreativnom području.

Misija brenda: Naša misija je da stvaramo magična iskustva koristeći svetlo i zvuk. Zahvaljujući tehnologiji i kreativnosti, gradimo bajkovite prostore koji vam omogućavaju da uživate u vremenu sa svojim voljenima i prekinete svakodnevnu rutinu. Naše izložbe pričaju priče o univerzalnim vrednostima jer želimo da Vrtovi Svetlosti inspirišu posetioce da slede svoje snove, maštarije i unesu pozitivne promene u stvarnom svetu.

Željko Samardžić
12.jun 2024. 13:30
Izložba - Andy Warhol
12.jun 2024. 12:37
Kakva ti je žena, takav ti je život
11.jun 2024. 13:42
Ilda Šaulić
11.jun 2024. 12:00
Vesna Pisarović
11.jun 2024. 10:53