post

FILM "OAZIS"

RU: 4 декабря: «Оазис» Ивана Икича // 19:00

 

4 декабря пройдет показ фильма Ивана Икича «Оазис». Картина Икича рассказывает о жизни трёх особенных подростков в интернате для людей с особенностями. Главные герои учатся выражать свои чувства, что требует от них постоянной работы над собой. Эмоционально нестабильные люди сталкиваются с необходимостью установить правила общения и выстроить отношения с обществом. Но это непросто. В фильме есть место и страшному, и смешному.

Интересно, что в фильме Икича заняты непрофессиональные актеры — молодые люди, которые и сами провели немало времени в учреждениях вроде того, что показаны в фильме.

«Оазис» был выдвинут на соискание премии Оскар от Сербии в 2021 году. Премьера фильма прошла на венецианском кинофестивале в 2020 году.

В Q&A примет участие режиссер фильма Иван Икич, сценарист, драматург, создатель фильмов «Tarot Srbija» и «Варвары».

Показы проходят в партнёрстве с Yandex.

В рамках DrugDrugu Kino показы фильмов сопровождаются обсуждением с создателями фильмов, актерами и экспертами.

 

Instagram: https://www.instagram.com/drugdrugudrugdrugu/

 


 

RS: 4. decembra: "Oaza" Ivana Ikića // 19h

 

U ponedeljak 4. decembra očekuje nas projekcija filma "Oaza" Ivana Ikića. Ikićev film je priča o životu troje posebnih adolescenata u domu za osobe sa smetnjama u razvoju. Glavni junaci uče da izražavaju svoja osećanja, što od njih zahteva konstantan rad na sebi. Osobe koje su emotivno nestabilne suočene su s potrebom da poštuju pravila komunikacije i uspostave odnos sa društvom. Ali to nije lako. U filmu ima mesta i za ono strašno i za ono smešno.

Interesantno je da u Ikićevom filmu glume amateri — mladi ljudi koji su i sami proveli dosta vremena u ustanovama poput one koja je prikazana u filmu.

"Oaza" je 2021. nominovana za "Oskara" kao srpski film kandidat. Film je doživeo premijeru na Filmskom festivalu u Veneciji 2020.

Q&A sa filmski rediteljem Ivanom Ikićem, scenaristom, dramaturgom, tvoracom filmova „Tarot Srbija” i „Varvari”.

Partner projekcije je Yandex. Sve filmske projekcije i događaji platforme DrugDrugu su dvojezični, praćeni su titlovima i namenjeni i domaćoj i ruskojezičnoj publici.

 

Instagram: https://www.instagram.com/drugdrugudrugdrugu/

Magična družina - Hokus pokus
28.februar 2024. 15:05
GORAN VINČIĆ
28.februar 2024. 12:44
YU GRUPA
27.februar 2024. 14:03
Neša Bridžis "Šifra F40.01"
27.februar 2024. 12:52
Muzičko veče "Elegantno opušteno" - PREMIJERA
27.februar 2024. 12:51