post

EKV TRIBUTE "KRUG"

Posle tri i po godine , ponovo na bini  u Beogradu  , nastupaju  u klubu “Zappa baza “ !

 

Krug je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda.

Ekatarina Velika - EKV ostavila je snažan trag u celokupnoj rok sceni i mnogim bendovima služila je kao uzor u stvaralaštvu.

U prostoru kluba “ZAPPA BAZA” održaćemo koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogucnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, da deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo . "Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini , prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama", kazu članovi benda.

 

 

Članovi KRUGA su:

MARKO MILIVOJEVIĆ, bubnjar sa najduzim stazom u EKV-u, koji je u EKV dosao 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.

DRAGIŠA USKOKOVIĆ ĆIMA,  koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju zivih svirki u to vreme ,  bas gitara.

NEMANJA DAŠIĆ, vokal i gitara, ex “Vampiri “

DEJAN TOMOVIĆ TOMKE,  klavijature , sarađivao sa mnogobrojnim istaknutim muzičarima i bio član nekoliko kultnih beogradskih grupa .

Predstava "Nešto zeleno"
23.april 2024. 10:00
SAM PROTIV NATO
22.april 2024. 11:40
Vlado Georgiev
19.april 2024. 15:49
ZVEZDE MEĐU ZVEZDAMA
19.april 2024. 15:26
Stefan Milenković & Muzikon
19.april 2024. 13:08