post

DVADESET GODINA LP DUA

Četvrtak, 30. maj u 20.00, Zadužbina Ilije M. Kolarca

DVADESET GODINA LP DUA

Klavirski duo LP – Sonja Lončar i Andrija Pavlović

Specijalni gosti

Klavirski duo Jerun i Sandra van Ven (Holandija)

Program:

Simeon Ten Holt

CANTO OSTINATO

Izvođenje na dva akustična i dva hibridna klavira

Organizatori:

Srpska akademija nauka i umetnosti

Muzikološki institut SANU

Centar beogradskih festivala – CEBEF

Društvo za minimalističku muziku

Od 2004. godine, pijanisti, kompozitori i inovatori, Sonja Lončar i Andrija Pavlović (a.k.a. Andy Pavlov), poznati u svetu muzike kao LP Duo, eksperimentišu sa beskrajnim mogućnostima sviranja na dva klavira i razvijaju nov pristup klavirskoj muzici. Brišući granice između žanrova, postali su jedan od najautentičnijih muzičkih sastava, izvodeći gotovo kompletan repertoar za dva klavira, kao i svoju autorsku muziku.

,,Kompozicija Canto ostinato ušla je u naše živote potpuno spontano pre dvadeset godina, kada smo počinjali da sviramo zajedno. U mnogome nam je promenilo život. Zahvaljujući Ten Holtovoj muzici, proputovali smo svet, stekli nove prijatelje, osvajali Holandiju i različite standardne i nestandardne scene – od tramvaja, broda, ulice, do najvećih koncertnih dvorana poput Konserthebau u Amsterdamu. Upravo u ovoj predivnoj dvorani, zajedno sa našim dragim prijateljima i divnim umetnicima, Jerunom i Sandrom van Ven, održali smo tri rasprodata koncerta u poslednjih godinu dana izvodeći Canto ostinato na četiri klavira. Veliko nam je zadovoljstvo da deo ove magije ponovimo i u Beogradu”. LP Duo

Canto Ostinato je delo u kome izvođači svaki put uživo u trenutku izvođenja uspostavljaju sklad, meditativno ploveći kroz prizore, slike i promene koje izazivaju različite emocionalne reakcije. Tako ovo delo postaje analogija samog života i svakom slušaocu ostavlja mogućnost potpuno ličnog i jedinstvenog doživljaja.