post

Buč Kesidi na spensu 20. maj 2023.

BUČ KESIDI NA SPENSU 20. maj 2023.

Popularni pančevački dvojac Buč Kesidi svoj najveći novosadski koncert u dosadašnjoj karijeri i to 20. maja na novosadskom Spensu (mala sala). 

“Prvi samostalni koncert koji smo svirali nakon što je objavljen album “Euforija” bio je koncert u Novom Sadu - koncert je bio pun i publika je bila predivna, znala je tekstove svih pesama iako je album izašao pre samo tri dana. Bilo je neverovatno iskustvo i savršen početak uspešne turneje. Od tada znamo da nam koncert u Novom Sadu donosi sreću i da i ovaj niz najvećih koncerata do sada moramo da počnemo upravo u ovom gradu”, navode Zoran i Luka.

Koncerti najavljuju treći studijski album benda koji će biti objavljen ove godine, a koji najavljuje singl “Curimo po asfaltu”. Sledeći singl koji nas očekuje biće rokenrol hit pod nazivom “Skupi snagu” i biće objavljen u februaru.

Buč Kesidi je bez sumnje najznačajnije regionalno muzičko ime u zadnjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspeha albuma “Euforija” i istoimene turneje s kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hajp u regiji i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu. Album je uvršten na liste najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu IMPALA za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.

Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo kako sami sebe Buč Kesidi nazivaju, novim singlovima i koncertima nas uvode u još jedno poglavlje svog rada.

 

https://buckesidi.com/ 

https://www.facebook.com/buckesidi/

https://www.instagram.com/buckesidi/

Humanitarni koncert za Miloša
03.February 2023. 13:00
Otkrivamo nova imena Arsenal festa 2023
03.February 2023. 11:40
Paraf na Kontaktu
02.February 2023. 11:30
Repetitor na kontaktu
02.February 2023. 11:00
Nikola Vranjković u Aranđelovcu
01.February 2023. 14:30