post

BELGRADE RIVER FEST:Koncerti dve svetske muzičke dive 21. i 22. juna

Posle najvoljenijeg tenora sveta Andree Bočelija i fado dive Marize, na našu najprestižniju muzičku manifestaciju - Belgrade River Fest, stiže najveća svetska operska diva današnjice Ana Netrebko! Ona će po prvi put nastupiti u Srbiji 21. juna u jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi. Drugo veče festivala, 22. juna, rezervisano je za koncert Jasmin Levi, najveće zvezde „world music“ scene.

Ana Netrebko, vodeća primadona 21.veka, u Beograd stiže između nastupa u slavnoj Areni Verone i najuglednijoj operskoj sceni Milanske skale. To je velika čast za našu zemlju, ali i za ovdašnju publiku koja će uživati u istinskom gala muzičkom spektaklu. Senzibilitet vokalnih impresija Ane Netrebko u najmoćnijim i najdirljivijim operskim arijama doživećemo uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora Radio- televizije Srbije. Uz Anu, u Beogradu će na scenu stati i njen suprug Yusif Eyvazov, tenor velike internacionalne karijere.

 

Skoro tri decenije, Netrebko svojim glasom osvaja svet na operskim scenama, ali i više od toga! Njeni nastupi obeležili su nekoliko sezona čuvene Metropoliten opere u Njujorku, a magazin “TIME” svrstao je na listu “100 najuticajnijih ljudi sveta”.

Druge večeri Belgrade River Fest-a  nastupiće Jasmin Levi, najveća zvezda world music scene, prepoznata kao glas svih kultura Mediterana, od Izraela do Španije. Jasmin Levi je svet osvojila hitovima na španskom i hebrejskom jeziku, a jak autorski pečat i vokal poznate umetnice planeta je upoznala kroz pesme „Una Noche Mas“, „Alegria“, „Adio Kerida“… Jasmin Levi u svojim pesmama, glasom i stihovima, slavi život i ljubav, ali i bol i tugu, sa istaknutom osećajnošću koja nalazi put ka srcima svih prisutnih na njenim koncertima.


Muzička manifestacija Belgrade River Fest već prvim izdanjem izdvojila se po jasnoj viziji da se velikani svetske muzičke scene predstave u jedinstvom ambijentu! Vrhunska produkcija, emocija, prefinjenost, stil i elegancija sinonim su za ovaj festival, a plato Geozavoda sa jedinstvenim okruženjem - obalom reke i spojem starog i novog dela grada, kakav donosi koncept Beograda na vodi, pokazao se kao pravo mesto u kojoj izvorni beogradskih duh dobija svoj zamah i spaja se sa kosmopolitskom atmosferom svetskih metropola.

Ulaznice za koncerte Ane Netrebko i Jasmin Levi na Belgrade River Fest-u, u jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, dostupne su na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i online na - 


Dođi do reke!

Belgrade River Fest

Željko Samardžić
12.jun 2024. 13:30
Izložba - Andy Warhol
12.jun 2024. 12:37
Kakva ti je žena, takav ti je život
11.jun 2024. 13:42
Ilda Šaulić
11.jun 2024. 12:00
Vesna Pisarović
11.jun 2024. 10:53