post

Audio Forum 2022

Audio Forum 2022 je deveto izdanje jedine godišnje konferencije za profesionalce, entuzijaste i studente u oblasti audio produkcije u Srbiji koje organizuje Udruženje Masiv. Konferencija će se održati u Ustanovi kulture Parobrod dana 6. i 7.12, a zatim radionica u Sobi 62 Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu dana 8.12.2022. 

Ovogodišnje izdanje je omogućili su Ministarstvo kulture Republike Srbije i kompanija Amisys.

Gostovanja svetskih superzvezda nikada ne izostaju na Audio Forumu, pa tako ni ovaj put! Tri dana mnogobrojnih dešavanja će učesnicima omogućiti da se edukuju, razvijaju ili započnu profesionalnu komunikaciju, potraže ili ponude poslove i aktivno učestvuju u razvoju audio zajednice u Srbiji. Konačnu predavačku postavu organizator će objaviti naknadno, a za sada su potvrđena sledeća imena:

  • Majkl Brauer (Michael Brauer), Mikser muzike u Electric Lady Studio B (NYC), uključiće se preko video poziva, sa temom “O miksovanju muzike za najveće svetske produkcije”. Legendarni je mikser muzike koji je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri sarađivao sa najpopularnijim izvođačima u različitim žanrovima, od Rolling Stones-a do Coldplay-a. Sedmostruki je dobitnik Gremija, dugo poštovan zbog zvučnog pristupa koji on naziva "BRAUERIZE"! Javiće nam se iz svog studija "Electric Lady", u kome poseduje neviđenu kolekciju vintage procesora.
  • Rendi Tom (Randy Thom), Direktor dizajna zvuka u Skywalker Sound, uključiće se preko video poziva, sa temom “O dizajnu zvuka u animiranom filmu”. “Sound guru”, edukator, jedan od najbitnijih dizajnera zvuka sa petnaest nominacija i dve dobijene nagrade Oskar, za igrani i animirani film. Impresivna radna biografija koja govori sama za sebe i iz koje treba izdvojiti igrane filmove Apocalypse Now, The Right Stuff, Star Wars, Forrest Gump, The Revenant, ali i animirane Ice Age, How to Train Your Dragon, Rio, Shrek, The Incredibles...
  • Martin Stig Andersen, kompozitor i dizajner zvuka za video igre, uključiće se preko video poziva, sa temom “Q&A with Martin Stig Andersen”. Martin je poznat po muzici i zvuku za čuvene naslove LIMBO, INSIDE, Wolfenstein ll: The New Colossus, Back 4 Blood i Control. Pridružiće nam se sa Q&A sesijom na Audio Forumu 2022. Konačno ćete moći da postavite pitanja koja su se sasvim sigurno gomilala još od vremena naslova LIMBO! Ako budemo dobri, možda nam ispriča kako je tačno radio na zvuku za The Huddle iz igre INSIDE.
  • Dimitrije Cvetković, Head of Audio kompanije Mad Head Games, biće sa nama na licu mesta, sa temom “Deep dive u dizajn muzike za AA sci-fi igru "Scars Above"”. Dugogodišnji je dizajner zvuka za video igre i alumni Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Tokom rada u kompaniji Mad Head Games, koja je odnedavno deo Embracer grupe, bavio se zvukom i muzikom za izrazito širok spektar žanrova igara, za najrazličitije publike. Detaljno će nam predstaviti proces planiranja, produkcije i implementacije muzike za dolazeći naslov "Scars Above".
Forum menadžera
18.april 2024. 13:17
SILENTE
18.april 2024. 12:22
Dancing Queen Abba Tribute Band
17.april 2024. 13:30
Danica Crnogorčević
17.april 2024. 13:21
IVA LORENS
17.april 2024. 13:13